Balanç del 2015, un any eixut i molt extremat a Vallromanes

VALLROMANES (217 m)                                            
           dades 2013-2015                                                 
 
TEMPERATURA MITJANA  ________________________________________

           15,3ºC                                                            
(-0,1ºC respecte del 2014)                                                                  

PRECIPITACIÓ___________________________________________________  


        436,9 mm                                                      
(-173,6 mm respecte del 2014)

Any molt extremat, eixut i amb poc fred. Les onades de calor de l'estiu van implicar una màxima de 34,6ºC el dia 4 de juliol, però també cal destacar la màxima de 32,3ºC del 14 de maig a causa d'una onada de calor prematura. La calor no va ser tan extrema a Vallromanes com a la resta del Vallès o l'interior i el nord del país a causa de la marinada, que va frenar les màximes. Cal fer notar que vam superar els 32ºC tan sols en 4 ocasions durant tot el 2015.

La temperatura més baixa a l'altura de l'estació (l'Oasi) va ser de -3,1ºC el dia 6 de febrer, amb un total de 9 glaçades efectives ( <0ºC). Les mínimes han estat però més baixes al fons de la riera i al nucli urbà a causa del fenomen de la inversió tèrmica, que sol afectar l'observatori.

La sequera es va fer notar a la primavera i fins a finals de juliol, un fet que va afectar algunes espècies, sobretot els pins que es van assecar i van perdre bona part del fullatge. La segona sequera, molt llarga però amb menys efectes a causa de l'època de l'any, la vam viure durant els mesos de novembre i de desembre. Els ametllers han començat a florir a la darreria del desembre a cotes de 300 m al voltant de la vall de Vallromanes, en zones on la inversió tèrmica hi ha implicat nits poc fredes. Se'n observaven, per exemple, al voltant de Can Martí de Dalt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario